36 keer geprobeerd gewicht te verliezen maar nu weet ik hoe ik nooit meer op dieet hoef !

36 keer geprobeerd gewicht te verliezen maar nu weet ik hoe ik nooit meer op dieet hoef !


Ik stel mijzelf even voor, mijn naam is Elisa Rutten. Ik ben getrouwd met een geweldige man en heb een zoon en een geweldige schoondochter, nu zou je denken je hebt alles in je leven. Hoe gelukkig kun je zijn! Maar onder een glimlach schuilt vaak een geheim. Mijn hele leven kamp ik al met een verschillende dingen, zoals bang om dood te gaan en mijn overgewicht. Dit laatste liep als een rode draad door mijn leven. Ik zeg liep, waarom? Omdat ik erachter gekomen ben waar het aan ligt, waarom je jezelf niet de baas kunt zijn. Zoveel om jezelf te kunnen geven dat je er voor zorgt geen overgewicht te krijgen. Dat is vaak een heel gevecht, vooral omdat de voedingsindustrie ons verslaafd maakt. Het voorbereide voedsel in zakjes en pakkjes is wat ons lichaam totaal door de war maakt. Snel en eenvoudig is tegenwoordig wat iedereen wil. Maar hebben we dan zelf niet door dat dit niet de manier is om goed voor onszelf te zorgen? In mijn gesprekken met mensen krijg is vaak te horen, ik eet echt niet veel. Smorgens een hapje yoghurt en dan vergeet ik te eten en eet dan pas om 16.00 uur weer een cracker. Dit is natuurlijk een slechte gewoonte en niet goed voor je lichaam. S’avonds zet je het dan op een snaaien. Je lichaam is dan totaal door de war en zal ook niet meer over gaan tot verbranden, maar er voor zorgen dat alles word opgeslagen, zodat wanneer er in magere tijden, zonder voedsel inname, er iets is om te kunnen verbranden. Kijk het is eigenlijk net een kachel, een houtkachel die je laat smeulen, brand wel, maar er komt weinig warmte van af. Echter een kachel die je regelmatig wat hout geeft brand lekker, en verwarmd het huis. Dat is eigenlijk net zo met je lichaam, als er genoeg binnen komt gaat je lichaam verbranden en aan het werk, dan ga je het geen bereiken wat je wil. Hoe fijn is het dat je nooit meer op dieet hoeft en dat je toch heerlijk kunt genieten van lekker en gezond eten voor het hele gezin. Ik heb werkelijk alles al geprobeerd maar niets leek voor lange tijd haalbaar het was een hel elke keer weer die marteling en het weer opnieuw proberen. Totdat het moment kwam dat ik 130 kilo woog. Ikzelf ben een emotioneel mens en trok mij veel aan van wat andere mensen over mij zeidenen en dachten. Het moment dat Corona uitbrak zette mij aan het denken. Ik zag dat er veel mensen met veel overgewicht op de IC terecht kwamen. Ik raakte daar door in paniek en dacht over mijn eigen kwetsbaarheid na en sprak hier over met mensen om me heen . Mensen verliezen geeft de kwetsbaarheid van het leven aan en om dit te verwerken en door te gaan is moeilijk, maar hoort bij het leven. Daarom besloot ik om eerst eens voor mezelf te gaan zorgen. Ik voorop en dan pas de rest, niet dat ik egoïstisch ben maar gewoon zelfliefde. Al snel kwam ik erachter dat wanneer ikzelf gelukkig ben, de rest om mij heen er ook gelukkig van word.

Hoe simpel kan het zijn !

Want wanneer je op zoek gaat naar de mens die voller is zul je er al snel achterkomen dat dit vaak de mensen zijn die altijd alles voor een ander over hebben, klaar staan voor een ander en zichzelf op de laatste plek plaatsen. Dat noem je Pleasers dat was ikzelf ook. Dit zijn vaak ook emotioneel lieve mensen en je hoort dan vaak, “ ach maakt niet uit dat je dik bent want je bent toch lief ” Dit is natuurlijk bullshit. Ik ben net zo lief wanneer ik minder weeg. Maar het is eigelijk gewoon onze eigenschuld. We hebben bij onze geboorte een geweldige dure Ferrari gekregen, maar het is maar net hoe je hem onderhoud en dat is nu het probleem. Wanneer Je geen tijd neemt om deze Ferrari te verzorgen, ligt hij binnen no time op de schroothoop en dat is met ons lichaam dus ook. Dus neem jij jezelf onderhanden?

Ik deed het! Dus jij kunt het ook.

Het leven is een groot geschenk, het is alleen de manier die jij gebruikt om hem uit te pakken. Gooi het niet weg en omarm de verpakking, zorg dat er geen scheurtjes in komen, dan zul je lang van de inhoud en alle mooie dingen kunnen genieten die het leven je hebben geschonken.

Liefs Elisa❤️

Welkom bij de nieuwe jij is een dagboek boek die je de weg wijst hoe je je leven kunt veranderen. Het Receptenboek de Nieuwe Jij, helpt je daarbij om genoeg inspiratie te hebben en om je snel in je nieuwe leefwijze lekker en comfortabel te voelen.

Twijfel niet langer en geef om jezelf👌🏻